..som flickan sa

image222
Tha girl is back in town! (Tyvärr)

Efter en underbar vecka nere i Portugal har en stor flicka återvänt till kalla Sverige med extra mycket fräknar, kraftig förkylning, underbara minnen och upplevelser... och en djup depression - Jag vill ju faktiskt tillbaka!
Från den 18 - 24 mars levde jag. Jag trodde inte man kunde ha så kul. Är riktigt avundsjuk på Basse, Oscar, Jukka och Joe som bor där för tillfället.
I stort sett såg en vanlig dag ut såhär: vakna, åka till stranden, surfa, åka handla mat, äta middag, förfesta, utgång och party! Och sova några timmar... Ohja, I like!
Alla människor var så underbara. Verkligen alla!
Vi träffade även en riktigt bra surfare en dag när vi var nere på stranden. Han hade tydligen kommit sjua i en världscuptävling i longboard. Och han tyckte att jag var duktig!!! I den stunden kände jag mig som en lycklig liten flicka...
Dessutom fick jag mycket beröm av både Oscar och Basse att jag var duktig på surfing, och jag kan inte säga mer än att lycklig och glad blir man när man får höra sånt :)
Tyvärr råkade jag ha sönder två(!) brädor. Den röda lyckades jag ha bort massa röd färg och början till ett hål in i brädan, den andra som var Joes lyckades jag ha bort en hel fena. Illa!
Annars var utsikten var underbar, sällskapet kunde nog inte bli bättre. När vattnet glittrade av solens strålar kunde man inte låta bli att bara le. Det dåliga var att det blåste för mycket för mig då jag inte hade någon kraft att komma nånstans i vattnet. (Maja med riktiga simmarkunskaper och muskler klarade sig galant) Sen fanns det tillräckligt av äckliga maskulina typer som glodde på vissa instressanta delar av ens kropp, och jag blev verkligen äcklad. [GROWSE!]

                     


På kvällarna drack vi för det mesta ölen Super Bock (väldigt god). Tre av kvällarna gick vi ut. Två av dom var sinnesjukt roliga, speciellt kvällen på Docks (gratis inträde, 4 gratis drinkar) med en massa dans, dricka och schysst sällskap. Läggdags tänkte man inte på förräns 7 på morgonen. Ja de kommer sent att glömmas, troligen aldrig!

       


Nu sitter jag och tittar igenom alla foton som tagits, och jag har ändå inte fått alla ännu.
Jag vill bara tillbaka till värmen, solen, vågorna och surfingen coh det trevliga sällskapet - allt. Vill inte vara här i det kalla halvsnöiga Sverige. Resan jag gjorde var en av de bästa hittils måste jag säga. Jag fick ett smakprov på hur underbart man kan ha det. Och det smakade!
Orkar inte ta tag i alla arbeten som ska göras, praktik som ska genomföras, och andra måste-sysslor!

Under veckan fick jag höra en otroligt vacker låt, en cover på Hey ya. Okej jag hörde en del av låten eftersom bilradion "Patricia" fungerade inte riktigt som den skulle. Men här har man fixat hela!
Ja, den här låten kommer förknippa mig med Portugal, lätt. Får leva på musiken, bilderna och minnena i framtiden...
 

Bye Bye.

Ja, imorn natt smäller det.
Jag och M sticker iväg från Sverige till Portugal. Där ska vi första dagen strosa runt i Porto, bara vi två. På eftermiddagen tar vi tåget till Lissabon. Vi kommer bo på vandrarhem de 4 första dagarna MITT i stan. VI haar nära till allt. Affär, krog och en liten promenadsavstånd till Basse, Majas bror, och hans kompisar.
De sista dagrna bor vi tillsamman med grabbarna. Varje dag blir det surfin, och varje kväll blir det partying.
Woho! Jag ska bara praktisera imorn, måndag, sticka på träningen på kvällen, sova några timmar och sen bär det iväg.

Sedan måste jag väl säga att jag har gett C en till chans. Det är så att han verkligen vill ha tillbaka mig, och har nu insett hur mycket han verkligen älskar mig och allt det där. Så sedan sen i söndags haar han varit hemma hos mig nästan varenda dag. Och igårkväll åkte jag hem till honom. Där blev man uppvaktad med Köttfärspaj, äppelpaj med vaniljsås och kladdkaka med grädde på det. (Jag måste notera att han gjorde klasskakan med ett hjärta i mitten av smält chocklad). Nere i källaren hade han bäddat upp för oss två, dragit fram teve och film och på bordet stod det en stor fin röd ros.
Ja jag känner att han verkligen måste mena något.
Måste tacka Mimmi också som sa några bra saker till mig häromdagen. "...och om någon säger till dig nu: "man är dum om man tar tillbaka någon man gör slut med" så slå dem på käften."

Aja, jag måste sluta, fick lite bårdis helt plötsligt. Men kommer hem igen den 25.

Adios!

Apropå.

Det blir inte mycket skrivandes nu. Det är mycket som händer och jag känner att jag vill ligga lågt ett tag. Kanske tar upp den efter att varit i Portugal med Maja då jag kan få komma iväg lite och så. Vi åker ju om en vecka.

Jag vill bara berätta till sist om min rolige syster. Okej, den här saken kan hända vem som helst, men jag tillät mig skratta lite extra när det hände just henne:
Hon var på väg till bussen, efter att hon precis duschat och tvättat håret efter ett hårt idrottspass med klassen. Efter några minuter efter att hon har lämnat idrottslokalen passerar hon ett träd som hon går under. Plötsligt känner hon att hon får något vid hårfästet, något stort, slemmig och vått. Gissa vad?
FÅGELSKIT! Hon förstod direkt att va det va så hon undviker att ta i det, hon skyndar sig snabbt tillbaka till omklädningsrummet och på vägen in fattar hon tag i en servett och sätter för sitt fågelskitshuvud så att folk runtomkring såg.
image205

Aah, så vare. Men ojojoj vad jag skrattade när hon berättade det för mig. Det är det roligaste som hänt den här dagen än så länge.
Ikväll ska Christoffer komma hit. Hela den saken är verkligen historia för sig. Och jag orkar verkligen inte ta upp det. Men han ska i alla fall komma hit och det känns mer än bra.

Kluven.

Jag känner mig kluven just nu om man säger så.

image204


Portugal here we come!

image203

Igår var jag ledig (Haleluja) Jag passade på att göra lite plugg, städning och annat jobb.
På kvällen begav jag mig till Maja för att umgås lite. Vi bakade kladdkaka, käkade, tramsade och hade allmänt mysigt. Innan jag gick därifrån fick jag två stora kasssar med mig med kläder som jag fick/lånat av båe henne och hennes Fredrik. Nu har jag i alla fall något att ha på mig imornkväll!
Dessutom frågade hon mig om vi skulle dra ner till hennes brorsa som bor nere i Portugal och SURFA! Självklart sa jag ja, och på påsklovet drar vi ner med flyg och ska bo tillsammans med Basse och hans grymma surfpolare.
Det kommer bli surf varje dag! Och Party varje kväll!

Ja det här kom som en.. ja jag vet inte vad. Det känns otroligt bra i alla fall. Jag behöver nog det här, och ja jag är värd det!

Nu är det dags för praktik.

Sofia 17 år.

I söndags fyllde Sofia 17 år. Jag hittade på idén att vi kommer och överraskar henne med presenter och godsaker på söndagkväll. Det blev jag, Caroline, Julia och Ester som kom.
Sofia hade gått och lagt sig och tittade på teve med Oscar när vi kom runt 9-tiden, men hon blev jätteglad att vi kom!
  Att övveraska en människa sådär är verkligen guld. Ja har själv blivit överraskad och det är sådan otrolig känsla man får: Att man har så fina vänner som bryr sig! Man känner sig värdefull och lycklig. (Gjorde jag i alla fall).
Det är ungefär som nu när jag och Christoffer gjort slut. Det är så många som brytt sig. Hört av sig och frågat hur man mår, gjort saker för mig, överraskat mig, tänkt på mig och gör allt för att jag inte ska vara ledsen. Innan kunde jag inte förstå att så många bryr sig som de verkligen gör. Och det är så skönt att veta!

På fredag ska jag träffa Christoffer på stan i Uppsala för att lämna tillbaka våra saker vi har hos varandra. Egentligen bryr jag mig inte om att få tillbaka mina saker, han kan slänga dom om han vill, men han vill ha tillbaka sin kamera vet jag. Så det blir ett litet möte och det blir det sista. Någonsin.


På kvällen blir det utgång med Caroline och Alpernagänget som det ser ut.

Det kan man inte säga nej till. Vi fungerade ju så bra tillsammans. Synd att Sofia inte är 18 år, för hon kan ju inte följa med ut. Men det kanske kan gå och fixa(?)