Seg som en godisråtta.

Ja, så var det söndag igen.
Jag har haft lång helg som började i onsdags eftermiddag. Det har vart party, det har vart segt, det har vart mys, det har vart roligt, det har vart party igen, det har vart mys igen. Och nu är det tråk!

Det är ju skola imorn jag har tappat lusten igen. Kanske är för jag inte är "in the mood" just nu överhuvudtaget, eftersom jag deppar över min pöjk, när han bara tränar och tränar hela tiden. Det känns som att varje gång jag har varit med honom FLYGER tiden iväg, och sen helt plötsligt sitter man ensam hemma igen. Detta är en stor lidelse för mig tyvärr. Men eftersom jag är en tjej som hatar att ge upp och bryta ihop, utan säger istället BIT IHOP. Så ska jag nog kunna hålla ut!

At last: En Underbar nyhet: HÖSTEN har kommit! → Snart Vinter → SNÖ → JIPPIE!

image20image21image22

              HÖST                                VINTER                                  SNÖ


Godkväller allesammans!

Lika som bär.

Det här är sååå läskigt!

Checka in dom här två. En av killarna går på min skola. Den andra är med på tv på Julafton.
De har precis samma gångstil, precis samma kläder och är hur lika varandra som helst!
Vem är vem?
image19

Vem är det som luras!?


Dagen efter.

Dagen igår var hejdundrande kul. Men dagen efter inte lika kul. Vaknade med en riktig huvudvärk, och så fort man typ rörde sig snurrade allting! Men nu är det faktiskt mycket bättre. Jag fullföljde mitt uppdrag i alla fall; att bli full som en kastrull. GRATTIS SOFIA.

Kolla in vimmelbilderna vetja:



Innan jag ger upp mitt skrivande för idag, så måste jag berätta att när jag kollade in lite bilder från förra vintern i Alperna, betraktade jag den här bilden länge, eftersom den är så cool!
image13

Alltså: När man ser allt som speglas i mina goggles! Man ser ju hela gänget som sitter vid bordet. Oscar, Simon, Jonte längst in och Calle som tar kort. COOLT VA?  Fett!

Vinter nu tack!

Känslor I like.

Ikväll ska jag tydligen ut igen. It's Ladies-night på Seven. Killar i bara underkläder som ska posa. Háha, helt ärligt är jag inte intresserad. Jag och Niclas ska i alla fall supa som kastruller.

Men innan jag ska göra mig iordning har jag funderat på en sak:

Det är en speciell känsla liksom. När man ser någon speciell person och så känns det som om hela magsäcken och allt sånt där magen drar i hop sig till en liten boll, så fort så att det nästan gör ont och sen swiiiisch så flyger allt ut till där det ska va igen, så fort så att de kittlar i hela kroppen.

VAD är det för känsla och VARFÖR blir det så?!

Är det någon som kan förklara??


En festlig dag!

Hösten är här och snart ska vintern banne mig snart komma och snön ska falla flera meter i år.
Aah, min dröm alltså. Vill bara hoppa på brädan och glida ner för en backe.
 
Tog en vacker höstbild idag med min mobil på vägen hem från städen. Va tycks?
image11

Jag sa va tycks?


Sista seriematchen

Ja där var den spelad. Förlorade med 5-0. Men jag ser redan framåt mot nästa sässong. Ska bli dunder!

Nu innan jag ska sova började jag fundera på en sak. Att min granne är kanske 7 eller 8 år. Varje dag den här sommaren och hösten cyklar han runt runt här i kvarteret. Antingen ensam eller med kompisar. Ibland tar han den lilla cykeln som passar honom och ibland tar han sin pappas, den alldeles för stora cykeln för honom. När han trampar måste han flytta hela rumpan så att han lyckas trampa ett helt varv, sedan flyttar han hela rumpan och kroppen till andra sidan för att foten ska kunna trampa ett helt varv. Svårt att förklara men det ser riktigt kul ut må jag säga! Och tanken ställer mig: Får han inte ont mellan benen!? Haha, och hur kan det vara kul att cykla på så himla stor cykel? Tröttnar han aldrig? Förstår mig inte på honom ^^
  Undrar vad han fantiserar om. Kanske att han cyklar snabbast i världen eller att han ska lyckas fly från ett jättestort monster med huggtänder och that shit.


 

Barn är ett folk och dom bor i ett främmande land..
Asså det gör dom faktiskt. Du har så rätt Olle Adolphson!


Haleluja what a night. Sen bröllop.

Ja det kan man säga sig.
Förfesten hemma hos Matilda var det sjukt roligaste jag haft på rååålänge. Niclas blev full som ett svin och jag skrattade som vanligt åt honom. I och för sig blev alla (vi va ungefär 20 st) besvikna och arga på honom när han moonade för bussen vi skulle hoppa på för att ta oss in till Uppsala. Busschaffisen beslöt sig då att inte stanna och köra vidare. Så vi på 20 pers ringde till folk som kunde hämta oss med bilar. Vi kom in på Lotus kl. 00.30 istället för 22.45!! TACK NICLAS!
  Även om det blev såhär, hade jag så otroligt grymt roligt både hemma hos Matilda och på krogen. Oförglömlig natt!! 
När det var nog med partajandet hämtade Christoffer en riktigt packad och glad SofiaKristina 03.30 på stationen i Tierp. Vi tog oss hem och JAG somnade Bums!
Carro (som förvånade mig denna kväll att hon möjligen kan prata danska?), Jag, Matilda, Niclas (som va så full och som visade sitt arsle minst två gånger såvitt jag vet)

Dagen därpå (alltså idag) trevade vi över till hans mammas place eftersom vi hade blivit bjudna till henne och sin Ulrik och fika på deras nybyggda veranda. Till våran stora förvåning stod det en präst och en kantor på verandan, och glasdörrarna runt var täckta med vita gardiner och tända ljus och blombuketter. Det var en STOR dag för det paret. De skulle nämligen gifta sig på sin egna veranda. Det var rätt coolt asså.

Här kan vi då se Bröllopstårtan som Carina själv gjort, och däroxå buketterna som var upphängda sådär vackert!

Nu sitter jag här hemma i Björklinge igen och funderar på hur jag ska få mina lotter för fotbollen sålda. Jag har 18 av 20 kvar och pengar ska in imorn bitti - 500 kr! VAD SKA JAG GÖRA? Jag är ju pank. Sen ska jag spela sista seriematchen när jag inte tränat på över en vecka. Nu kom en stor våg över mig och mitt humör som varit på topp vändes direkt ner till botten. USCH.

FREDAG.

IKVÄLL BLIR DET KÄK OCH  FÖRFEST HOS TELLAN, SEDAN UTGÅNG - YEÄH!

Väntar bara på min sista lektion som ska börja snart. Annars funderar jag på hur olika folks behov är. Hur stort behov har man av t.ex. sin älskade? Hur ofta behöver man träffas eller kanske höra ens röst för att känna sig tilffredställd? Alltså, hur  länge man kan vänta innan manfår nog och MÅSTE ringa till någon eller träffa någon..
Jag och mina tankar, jag vet inte om jag kanske e knäpp som funderar sånna saker. Äsch.

Jaja, ikväll ska jag ha riktigt roligt har jag bestämt. Stämningen kommer bli på toppjag lovar, speciellt med alla som ska med.
Oj nu måste jag kila!

.

Hmm. Jag är trött.
Jag finner ingenting att skriva om. Jag tänker bara på morgondagen! Skolfoto, förfest hos Tellan, utgång. Visst det ska bli kul men jag e inte taggad längre vilket jag var igår kväll när jag var ute på Lotus. Mötte 50-årig karl inne på dansgolvet som blickade över alla tjejers rumpor och bröst. Han verkade ha kul.

Imorn ska vi redovisa om fosterdiagnostik! Vi ska diskutera och prata. Ganska intressant! Börjar tänka på det förövrigt. För liksom har man rätt att ta bort ett barn om man vet att det är skadat? En människa har väl all rätt att födas även om den kommer ha ett funktionshinder eller ej? Jag undrar över de gravida kvinnor som väljer att ta bort ett foster med en skada. Jag undrar VERKLIGEN hur dom känner sig efter att ha valt tagit bort en människas liv som hade en skada. Läste om vissa som tar bort ett foster bara föra att det saknade en hand.

Själv skulle jag nog inte kunna göra det. Okej, kanske beroende HUR stor skada den har, men den har ju all rätt att leva ett liv i alla fall. Folk som föds med Down Syndrom lider väl inte med det? Man kan ju inte bortförklara sig att man tar bort ett barn för att de ska slippa lida. Jag tror inte dom lider eftersom; för det första vet dom inte hur det är att leva utan ett funktionshinder, och för det andra så anpassar ju samhället efter människans behov så folk kan leva ett så fullt normalt liv som möjligt!

Tyck vad ni vill. Nu hoppas jag i snarklådan för att ta igen den här dagen!

Lillördag.

Hm, ikväll ska jag ut med Caroline. ROLIGT! Bäst att inte dricka så mycket och inte stanna uppe för länge. Jag måste ju komma till skolan vid halv 11 och lyssna på snubben som kommer från Livets Ord. Han ska antagligen prata om kristendomen och that shit. Sen har jag ju körlektion med Håkan, och då är det bäst att inte ha några promille kvar i blodet, annars får jag ju inte köra något.
Ja, det blir någon sorts av uppladdning till fredagen. För då det blir förfest hos 18-åringen Tellan, och sedan utgång till obestämd plats.

Nu måste jag jobba med projektarbetet med Mimmi och Elin, vi har Aktivt dödshjälp!

LEDIG.

Ännu en härlig dag på schemat! Jag är ledig idag! Och då när man ligger i sängen med Christoffers laptop, kan det ju inte bli bättre! Eller jo, om Christoffer också var ledig idag men han var tvungen att gå i skolan. Det är ju bara jag som är superdeluxe-extra-special som inte behöver gå till skolan idag.

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH! JAG HAAAATAR BÄRBARA DÅLIGA SKITDATORER! Jag hade skrivit typ 100 rader om en massa roliga saker. Och vad gör skrothögen? JO: TAR BORT NÄSTAN ALLT JAG SKRIVIT!   Inte det översta men resten! Ska aldrig mer skriva på den här extremt dåliga skithögen! Jag återvänder en annan gång när jag slängt den här saken i väggen, samlat alla delar som gått sönder, och givit de till christoffer och sagt till honom att slänga skiten och när jag har lugnat ner mig.

...

Okej, nu är jag tillbaka igen. Nu har jag kommit hem från Christoffer och lugnat ner mig. Dagen har i stort sett varit ganska mysig eftersom vi har hållt oss i hans rum hela dagen, och stojat och haft roligt. Med tanke på imorgon så var det en bra uppladdning eftersom imorgon ska jag till tandläkaren 8.00(!) Måste gå upp typ halv 7! Men sen på kvällen blir det avslutning med fotbollen sen ska jag och Backman fara till Lotus och shejka.  Ser ut att bli en bra dag imorgon med!

 
Ville färglägga lite med endast två bilder som var de enda som togs från idag. Jag vill nog inte nämna någon kommentar om bilderna. Lägger upp dom för skojs skull :)

Nattis

Oh härliga måndag!

Egentligen hatar jag måndagar, men idag vaknade jag med ett glatt humör och kände att det här blir en bra dag!
Väl, det är klart att den blir bra när man ska på graits bio med klassen ikväll och efterfesten blir när jag får komma hem till min älskade Christoffer!
I alla fall var jag ju ganska trött när jag vaknade imorse, men det fick jag ta, och för en gångs skull kom kläderna och jag kom överens. Med ett glatt humör kom jag till skolan men jag hade liite svårt att koncentrera mig på första lektionen, då vi skulle skriva en notis om en helt wierd  deckare som vi fick höra på, där en man blev mördad med en stol.
Nu sitter jag här i skolan med Josefin som åskådare bredvid mig. Vi väntar på nästa lektion som börjar snart. Men nog om vad jag gör just nu. Jag vill ju berätta att jag ska se Ett öga rött ikväll med klassen! Jag och Josefin ska dela på en stor popcorn och en stor läsk har vi bestämt - Det ska bli mums! Efter bion tar jag och Kakan tåget mot Tierp. Eller ja, hon hoppar ju av i Storvreta medans jag fortsätter min färd. Får då åka utan musik som jag önskade kunde strömma genom mina öron, men visserligen har jag ju glömt hörlurarna hos Christoffer. Bah.
Nej nu måste jag kila! But I'll be back! SES!


Shrek den tredje.

Igår var en riktigt trevlig dag, dock också jobbig. Jag och Thörnrosa började 8 på morgonen och vi blev klara med allting vid 16. Vi serverade mackor och kaffe, och mat och efterätt och kaffe igen för typ 50 pers. Allting skulle diskas och sen användas igen och sen diskas på nytt och sen skulle allt städas och serveras och bla bla. Ja, i början var vi båda uppåt och det var roligt, men i slutändan var man riktigt trött. Det bästa var ju ändå att vi fick också äta allt det goa som fanns att bjuda på som goda smörgåsar, soppa, äppelkaka med vanlijsås - mums!
Väl hemma slängde vi oss på min nya dubbelsäng och vilade ett slag innan det var dags för mig att byta sällskap.
Thörnrosa blev upphämtad av Oscar och jag fick träffa Christoffer. Vi åkte omedelbart in till Uppsala för att se Shrek den Tredje - så bra! 

image5

 Och nu sitter man hemma här en söndagskväll och tar ut det goda av denna söndag. Christoffer har nyss åkt hem. Vi vaknade 10 imorse, gick upp och åt frukost, och gick tillbaka till sängen igen. Sen så har vi bara legat tills nu, då han for till sitt trökiga Tierp.
Funderar på om man ska gå en sväng och köpa något som kan dämpa kalorisuget och slänga på en film och mysa i soffa med syrran. Vad sägs om det? Bra förslag Sofia!

Vi ses.

Myskväll m. Emelie

Imorse vaknade jag till en underbar dag tillsammans med Christoffer vid min sida. Vi låg och myste ett bra tag innan det var dags att bege sig till tåget som tog mig till Uppsala. Var ju tvungen att gå till skolan. Ja, idag bestod den mycket av brainstorming och redovisningar på engelska. Det har också verkligen känts bra för ikväll ska det mysas hemma hos Emelie. Blir antagligen kanske nåt bak, massa skitsnack och en bra film med nåt riktigt onyttigt att äta till. Ska som sagt bli mys, och det blir ju en riktigt bra uppladdning för morgondagen då det är dags att börja jobba kl.08.00 :(

Ikväll blir det fullt hus här oxå. Micke har ju Adam som är inneboende i 10 veckor, sover i samma rum som Micke så de är lite trångt i det rummet. Så lägger vi till en till (mycket till där) karl vid namn Eric, eller så kallad FunkmasterCarlsson som ska vara här hela helgen(!). Han får knappast plats i Mickes rum. Kanske ska han sova inne hos mig kanske - här har man ju fixat dubbelsäng och allt! Haha, nej då. Den är bara utsedd till en kille och resten tjejer. Ikväll ska Thörnrosa sova hos mig ju eftersom vi ska jobba tillsammans imorn bitti. MYYYYYS

Nu ska jag dra mig till Emelies place. 

Här har vi en bild på den sköna bönan
image4
Ha de


Drömmare är förlorare?

Idag hade jag en lektion! Från 10.00 till 11.00. Jätteskönt var det. Dagen hade börjat bra! Jag begav mig då som planerat till Tierp för att träffa min kärlek. Han hade tyvärr inte slutat så jag fick för första gången se Högbersskolan inomhus. Följde med på några lektioner och sedan fick vi gå hem. Nu när Christoffer är och tränar och jag är rastlös börjar jag fundra på en sak som jag hört:
Det sägs att drömmare är förlorare.
Jag tycker inte det stämmer. Hallå, varför ska drömmare vara förlorare för? Vem har hittat på de egentligen?
Kolla här; Jag är en vanlig 18-årig tjej som lever ett ritkigt underbart och bra liv. Jag har en underbar familj och en mamma som alltid ställer upp och finns där för mig. Jag går i en skola som jag tycker är bra och jag har en klass som är dunder. Jag spelar fotboll med ett gäng superhärliga tjejer i Skuttunge, som jag trivs så bra med. Jag har även andra fritidsintressen som gör livet värt att leva som t.ex. snowboarding och festa. Jag har världens bästa vänner som jag aldrig sklle vilja byta ut och en pojkvän som jag älskar så oerhört mycket. (jag tror ni vet hur det känns, ni som är kära) Mitt liv är så himla bra. Jag tycker om mig själv och är nöjd med livet, men därför behöver jag inte vara en förlorare för att jag dagdrömmer? Jag dagdrömmer en hel del och jag gillar det! Det känns som att folk tror att det e bara misslyckade deprimerande personer som dagdrömmer men där har man fel.
Så ska jag lägga till att jag verkligen inte är en förlorare. Vänd på steken och du får en vinnare. Ja jag är en vinnare, en fighter! En lycklig person i mina bästa dar!!

Cheesecaken som jag gjorde åt Christoffer kanske inte blev så uppskattade eftersom den hade smält ihop till en stor klump när vi kom hem. Men han smakad kakan i alla fall till slut. Den var GODKÄND!

Godnatt, nu måste jag faktiskt take a sleep

Bergochdalbana.

Jag är trött. Det blev mycket sent igår, och väldigt tidigt imorse. Idag är en sådan dag jag skulle haft två timmars hål utan att ha något att göra, och dagen kändes som att bli dålig. Men blev morgonen såg i alla fall ut att bli bättre. Jag fick sluta kl 10.00 och nu jag sitter och väntar på att mamma ska komma och hämta mig. Vi ska till IKEA och till Sjukhuset. Jag ska dessutom göra en Cheesecake ikväll som jag ska ta med till sketna Tierp där jag ska träffa lilla Cristoffer imorn. Det får vi ju se hur det går eftersom jag är ju inte världens bästa på att baka/laga mat.
  HAHA, jag sitter ju i datatorget. Det kommer en kille och sätter sig på en ledig stol som brakar sönder och han ligger pladask på golvet. Det framfördes ett litet fniss från mig och sen var allt normalt igen. Var bara tvungen att nämna det eftersom det höjde mitt humör en aning.

Nu kommer min mamma snart, vi ses senare ikväll kan jag lova. PUSS

Ha! Nu är jag hemma. Jag har varit på sjukhuset och på IKEA, precis som bestämt! När jag kom hem monterade jag ihop en DUBBELSÄNG som jag faktiskt gjort för Christoffers skull och inte för mig själv. Köpte en hylla på IKEA som passar in perfekt i mitt asiatiska rum. Mitt i alltihopa gjorde jag ostkakan som bestämt och sedan for jag på träning. Till dess hade ju dagen bara blivit bättre.
  Men det kom mörka tider. Jag och Christoffer hyrde film igår och när jag skulle lämna tillbaka den idag var jag för sent ute, och med inga pengar med mig i hand fick jag världens utskällning av ägaren. Nu väl hemma har jag bestämt mig att aldrig gå tillbaka till macken. Jaha, ännu en dag som slutade illa. Inte bra! Ska gå och sörja i mitt nya ommöblerade rum.
 
Puss puss

Tisdag.

Idag mår jag bra. Snarare toppen. Skoldagen funkade, Niclas fick mig att skratta, och jag fick sluta tidigare. Frågar min älskling om han vill komma hem till mig TROTS min 90-säng! Jodå, han kommer och musiken som strömmar ut genom högtalarna är skön. Jag är mätt och belåten efter mina tillagade fiskpinnar  och hemmagjorda potatismoset. Mycket gott! Jag ger mig själv ett godkänt eftersom jag är så himla dålig på att laga mat.
Ja, nu väntar jag på Christoffer som kommer om en och en halvtimme (!)  Får väl sitta och dagdrömma här då.
Undrar om man ska dra över till Statoil och köpa lite gottigott som jag kan dela med min pöjk tills han kommer?
Äh,  vi får se vad resten av den här tisdagskvällen har att ge.

Tjingeling!


Måndag.

Dagen blev som jag förväntat mig. Tråkig, och alldeles värdelöst. Ingen lust att leva. Vaknade helt enkelt på fel sida idag. Men duktig som jag är har jag arbetat upp mitt humör och jag har blivit lite gladare igen. Har tränat ute i regn och kyla vilket jag hatar. Och träningen blev ett hatobjekt just ikväll. Skönt att man är hemma nu och kan snart få kura ihop sig i sin säng.
   Sen måste man ju bara meddela att jag fixade ännu en till sovmorgon på mitt schema genom att ta bort en kurs som jag inte behövde :) Så nu har jag sovmorgon till 10.20 alla dagar förutom onsdagar. Rätt skönt alltså.

För övrigt vill jag tala om att mina kära katter; Skassi & Vitas, är så otroligt duktiga och tar hem äcklig möss och lägger utanför ytterdörren. Och igår berättade mamma har det låg en ny mus, sönderhackad och fin i blodiga delar precis utanför dörren. Mamma har ju också en sådan där tur att hon lyckas kliva på en blodig bit barfota.

Hörni vi ses hoppas jag. Adios.

Ingenstans

Känns som man inte är på väg någonstans! Vecka ut, vecka in. Dag ut, dag in. Timme ut, timme in och bla bla. Man bara tvingar sig till skolan, plugga, träna för att hålla kroppen i form ta ut glädje så ofta som möjligt. Sen börjar allt om igen?
Jag orkar inte, all lust bara rinner ut just nu. Det har så gått så långt att jag inte kan sova längre. Bah. Jag ger mig. Jag ska ge sömnen en chans till. Det är ju skola imorn dessutom. Jippi jag har ju verkligen nåt att se fram emot - Nya motgångar kanske?