TOVE.


Love the moment
Love the pic'
Love her

.

Man behöver inte alltid
visa sig från sin
 bästa sida
-
är den tillräckligt bra
så lyser den igenom


Pepp.


Trött?

Jag haaaaaaatar att vara trött! Jag verkligen HATAR det! Vad finns det för fördelar med att vara trött? Visst är det skönt att sova när man är trött, men det är bara skönt och nödvändigt att sova på natten. Om ens det.
Jag kan inte sova på dagarna, det blir liksom fel. Men jag vet inte om jag hatar ännu mera att gå runt som en zombie och inte göra något dyft utan att man ska bli irriterad över det.
Det hatar jag just nu.

Något som jag inte hatar men som jag ogillar är den där envisa lilla katten (eller ska vi kalla honom stalker?)
Han går orädd in i genom vår ytterdörr och går runt och tittar nyfiket på saker och ting. Jag har aldrig varit med om att någon annan katt (eller våra egna) har gått in i andra främmande hus. SÅ orädda brukar dom ju inte vara. Men den här; som man kasta ut gång på gång på gång smiter stääändigt in igen. Vi ger ju inte honom något mat heller, för då skulle vi aldrig bli av med honom.
Till och med när vi inte ens har dörren öppen hoppar han upp på fönsterbrädan på utsidan och tittar in genom fönstret in i köket på oss. Precis som våra egna katter gör.
Idag, när jag gick en sväng genom köket hade katten tydligen kommit in igen. Och hittat kattmatsskålen hade han minsann funnit den här gången.
Jag pallar inte med att slänga ut honom längre. Det tar för mycket på mina tröttlösa krafter.



Ey ey ey dagens roligaste: En patient på min avdelning flörtar med mig! Haha
Dagens skönaste låt: Naive - The Kooks. Mmm!

Appartment

Har jag sagt att jag ska bo i Uppsala i sommar?
























Tyvärr får missen inte följa med. (Men det är jag faktiskt glad för) 

Fiske!


Want some loovin'? How about a kiss?

I lördags, dagen efter en kväll med grill och Birger Jarl, begav jag mig tillsammans med Tomas, Anna och Johan till Björklingevattnet a.k.a Långsjön för att fiska.
Själv fiskade man inte sist för kanske minst 10 år sen då jag ändå nästan aldrig fick fisk, om inte bottenapp. Så jag tyckte det skulle bli kul och mysigt att få vara vid vattnet med trevligt sällskap och bara vara.

Jag tog mig några kast på kastspöet och såklart fastnade draget i vattnet. Det var ju minsann ingen fisk på kroken dert kände jag. Så jag trodde min enda och vanliga utväg var att dra sönder linan och fölora ett drag som inte ens var mitt. 
Men tro det eller ej så kom jag loss efter en liten stunds ruckande och slitande och lirkande. TUR!

Då och då tog jag metspöet med masken på kroken i det grunda vattnet brevid bryggan för att kanske få en sån där liten skit. 2 sekunder efter att jag kastat i mitt offer fick jag ett starkt byte på kroken. Jag!? Jag fick napp! Woho, liten skulle den här abborren eller varför inte mörten vara?
När jag precis känner hur stark den var för att vara en liten skit ser jag samtidigt i vattnet hur det silvriga blänker från fisken. Den var stor!
Och jag stod där och skrev på dom andra som stod på bryggorna bredvid. Jag har fått napp! Jag har fått napp! Och den är jättestor!! Vad ska jag gööra?
Jag var som ett litet barn igen.

När jag drog upp den och Johan höll fast den med foten såg vi att det var en Brax jag fångat. En stor Brax liksom! På metspö med mask på kroken!

Snacka om stolt man kände sig då. Och efter det blev vi lite taggade igen för att stanna lite längre och kanske få fler fiskar på våra krokar.

Och rätt om det var fick Johan en aborre på kroken. "Anna! Kom så får du dra upp en fisk som nappat på mitt drag!"
Lite senare fick han napp igen. "Anna! Lust att dra upp en till fisk åt mig!? ... Den har var en stark rackare. Det är en gädda!"
....


   

Stök.

Det känns som de flesta inlägget har varit lite småtjuriga med tanke på alla saker jag tröttnat på.
Och detta inlägg är också ett "trött på-inlägg".
I dagens "Trött på-inlägg" handelar det om stökiga rum/hus.
Jag är såå trött på att varje människa man ska komma hem till oftast oplanerat säger: "Asså bara så du vet/ Förbered dig på att det är jäääättestökigt hemma hos mig, asså skitstökigt, hoppas du har överseende med det. Det brukar inte se ut såhär bla bla bla"

Alla människor har stökigt då och då. Varför skäms man å himla mycket över det?

Själv har jag ganska städat och rent i mitt rum till och från. Och ibland så har jag också stökigt. Men kan folk inte bara slappna av? Speciellt när det gäller mig? Jag dömer ingen beroende hur de har hemma direkt.


När vi ändå snackar rum lägger jag upp ett foto från mitt rum som jag målat och tapetserat alldeles själv!

En skön dag.


Julia kom hem igen!

GRÖT!

Imorse fick jag ett otroligt sug efter risgrynsgröt.
Så jag tog fram kastrull och riskorn och mjölk för att börja mitt verk.

Såklart brände jag fast skiten i början, så det var bara att kasta allt och börja om igen. (Jag gick mellan mitt rum och köket och glömde förståss bort kastrullen jag satt på spisen - och olyckan var framme)
Som tur var hade jag inte haft i någon mjölk så jag fick bara skrubba liiite i kastrullen.

Andra försöket lyckades jag och gröten blev verkligen perfekt! (stolt)
Och självklart åt jag den på "norskt vis". Eller som vi åt den i Norge, genom att ha kanel, socker och en klick smör i gröten istället för mera mjölk. Och sen ett glas jordgubbssaft till det.
MUMS! Och när jag skriver MUMS menar jag vekrligen MUUUUUUUUUUUUMMMS!!

Nu åker Sofia in till Uppsala för att träffa Viktoria. MYYYYYS.

Summertime.




Seriöst tjejer: Lägg ner och skärp er! Be a girl!

Tuesday.

Jag är ledig idag. Och eftersom lite pengar från Norge-jobbandet rullat in på mitt konto inatt så tänkte jag glida ner på stan och handla lite skit. Inte onödiga saker, för hellre sparar jag pengarna till något annat.

Gårdagens träning var inte den bästa, men jag hade en otroligt lycklig själ inom mig.
Pratade lite med en kompis lillasyster som spelar i laget. Hon berättade typ sådana saker som någon annan har sagt, sånt man blir riktigt glad att höra även om det är i det förflutna. Jajja

Och nu börjar mina favvisar liljekonvaljerna blomma. Men de behöver några dagar till innan jag får lukta på dom och plocka dom.

Nog om min värld.

Nu ska jag åka.


Barnsagor.

Härom träningen tog vi upp barnsagor på fotbollsträningen.
Hemska barnsagor.
Enligt mig tycker jag att barnprogrammen och barnsagorna idag är alldeles för lama och tråkiga. De verkar så meningslösa, inga händelser, ingen spänning. Alla bara studsar runt och är glada och lyckliga för ingenting. Som om alla går på något. Men det kanske är så det ska vara?

På träningen tog vi upp de gamla sagorna som Camilla var mycket "upprörd" över, eftersom barnsagorna när vi var små var så hemska.
De handlade jämt om elaka häxor, folk som skulle bli dödade, andra faror eller andra monster. Ni vet.
Ta t.ex. Hans och Greta. Pappan eller mamman eller vem det nu är lämnar barnen i skogen för att de inte vill ha kvar dom! Och vem kommer dom till? En elak häxa som lurar in ungarna p.g.a att hon bor i ett ätbart pepparkakshus. Hon låser in dom för att senare äta upp dom!
Eller varför inte Snövit?
Drottningen skickar en skogshuggare att mörda henne för att hon är vackrast i landet!
Är inte det sjukt?
Och Törnrosa är ju i ungefär samma stuk.
I Askungen bli hon ju mobbad av styvsystrarna och styvmamman. Och vad är det för mesig farsa hon har?

Det låter ju inte klokt vad vi lyssnade och tittade på när vi var små.
....
Men å andra sidan; man måste ju tåla lite blod och tårar! Annars klarar man sig inte när man växer upp... Tycker jag.

Nä nu blir det Naruto, där är det riktigt blod och hat och fight.
Godnatt

Juliette!


Jag och Julia sommaren 07



Ääääntligen fick jag träffa tjejen som jag saknat extra mycket sen jag kom hem från Hemsedal. Åh vad jag har saknat min Jullebulle och våra tokerier. Det kändes så otroligt skönt att få krama om henne igen.
Vi träffades inne i Uppsala 00.50 efter att hon och Robin kommit hem från Rockkarusellen* i Eskilstuna. Jag, Anna och Mia hade suttit på O´Learys och lyssnat på de tre olika rockband som uppträdde. [Bandet We're Storm tog mig med storm. Mycket bra och varierande låtar med en OTROLIGT bra sångare! Hans röst var verkligen One Of A Kind.]

Hursomhelst: Jag sprang upp mot Musikens hus och fick träffa Julia. Vi tog bilen hem till henne.

Mycket pladder och trams och hopp i säng eftersom båda var mycket trötta. Vi hade en väldigt sjuk konversation innan vi somnade tätt bredvid varandra. Vi kom in på saker som människan har gjort och som man inte gjort. T.ex. att alla sätt man kan dö på borde ha hänt. Eller t.ex. alla sätt man kan skada kroppen med måste också ha hänt. Finns det något som människan INTE gjort?
Julia säger då: Det finns nog ingen människa som har hoppat från ett berg med en blomma inkörd i analen och gjort volter samtidigt..... Eller?

- Haha nä.. kan någon verkligen gjort en sån sak? Jag har ofta funderat på om det är någon människa som har blivit utsatt för att få en spik inhamrad i skallen.. Det MÅSTE ha hänt!

- Eller varför inte fått en skruv inskruvad? Det måste vara lite skönare än en spik..?

Jag tänker efter och undrar vad som skulle passa mig bäst:
- Neeej, jag skulle vilja få en spik inhamrad än en skruv. Det är ju myyycket mera plågsamt.

- Jag skulle ta skruven. Det går väl ändå fortare?

- Men du, du måste mena om man tar skruvdragaren då eller? Jag tänkte om man skulle bara använda en vanlig skruvmejsel! Det skulle gå tröööögt.

- HAHA, såklart man tar skruvdragaren! Annars skulle det vara plågsamt!

Sen hör man Ester i rummet bredvid som hyssjar oss eftersom hon ska upp och jobba.
Vi försökte hålla käft och sova.
Svårt.

Dagen därpå: Vi firar Rutan på sin 15årsdag och påhittige Julia skriver trååååkigaste rimmet til presentkortet hon köpt till henne: "Grattis Rutten! Köp något till tutten!"
När Rutan läser upp det här inför alla innan hon öppnar presenten börjar mor Susanna GAPFLABBA och tyckte det var en utomordentligt rim - vältänkt!

Kort därefter får vi en sån där vanlig impulsgrej och tar med småtjejerna Rut och Noomi med bilen till sjön. Jag och Julia badar.

Livet med Julia är greit. Jag älskar dagarna med henne. Vi har alltid kul!


* Rockkarusellen är en av Sveriges största tävlingar för oetablerade band. I år var ca 600 band med och tävlade om en vinst på turnen i Sverige och Tyskland. Julias karl Robin spelar i bandet SafeMode, och dom tog hem hela skiten!
Jag är stolt! Grattis grabbar!

I love these two!


Yes, I do! I really really really love them!
:)

Are you out of your mind!?

Nej, men jag saknar faktiskt snowboardåkningen...
Tittade nyss på lite snowboardfilmer, en från Hemsedal som några killar gjort, och då längtade jag tillbaka.
Eller tillbaka och tillbaka. Jag vill helt enkelt åka snowboard igen.


Sofia x 2


På matchen igår som vi förlorade med 3-2 fick jag och min kompanjon Sofia spella forward tillsammans. VI TVÅ!
Vi som hade lite skämtat om att vi borde få spela tillsammans så skulle vi regera hela matchen.
Vi som annars alltid spelar back på varsin kant.
Heeeeelt plötsligt skulle vi båda flyttas upp i kedjan.
Och så började andra halvlek med endast våra 11 spelare vi var kämpades och tampades vi med att försöka reducera från 1-0 till 1-1. Efter en liten stund får jag den rätte passningen av Sofia och vi gör mål! Woho!
Kort därefter tar vi ledningen genom att jag ger Sofia en passning och hon gör mål! Woho!
Och det var många chanser till vi hade, men det räckte in fram. Det andra laget lyckade sätta 2 bollar till i vårt nät, och de vinner matchen. Det var tråkigt.
Men det var roligt att Sofiorna fick spela tillsammans! Hon och jag liksom! VI e som Bill och Bull (fast smartare..?)

Bluemarks..

Kan ni förstå?
Efter en träning och en fotbollsmatch har jag lyckats få upp till 10 blåmärken.
Okej, detta beror ju på att jag har extremt lätt att få blåmärken, bara någon tar i mig kan jag få ett vackert märke i färgerna blått, grönt, lila, gult...
Om det fortsätter såhär kommer jag aldrig kunna gå med kjol utan strumbyxor. Knäna ser hemska ut!


Vänförfrågan på Facebook.

Jag accepterar inte folk som vill bli vän med mig på facebook för att vi hade en mängd gemensamma vänner. (Det betyder ju inte att vi känner varann) Inte heller ifall vi gick i samma klass för typ 100 år sen, eller var på samma fest trots att vi inte ens bytte ett ord med varann. Eller något annat i den här stilen.

Varför bli vän med någon om man inte känner varann?

What's the point?


Heeeeenke!


Tänka sig, först Julia, sen ringer min älskade vän Caroline från USA för att få byta några rader med mig, men som vanligt var jag inte hemma. Och av en liten slump samtalade jag över internet med Henrik igårkväll en bra stund. Han som jag och Julia hälsade på i Holland. Wow, va kul att höra hans goa röst igen!

Älska hans tisha. Flickan tittar ner i pojkens byxor.


Till något annat mycket mycket tråkigare: TVÅ gånger under en och samma vecka har jat stött på två karlar som stavat mitt efternamn FEL!
Det är absolut förbjudet att stava mitt efternamn Brennan med ä. Det är nästan som att någon skulle döda mig. Ni sjunker i mina ögon, speciellt om man inte är villig att ändra på det. SERIÖST! Jag heter Sofia Brennan.

Julle Bulle!

Tänka Sig! När man gått runt och saknat en person lite extra mycket ringer hon och berättar att hon är hemma över helgen. Tjejen jag skriver om nu är såklart ma sis'  Julia!
Hon är ju också i Norge och jobbar ihop en massa cash. Men nu minsann kan vi återförenas en liten stund innan hon åker tillbaka en sista gång innan hon komme hem för gott i juni igen.

MMMMM va jag har saknat henne. Tänka sig, att båda mina favoriter åkte. En till USA och en till Norge.
På lördag natt ska vi ses och härja och leka. Jippie!
(Är sådär glad som en liten flicka är när hon får den där efterlängtade barbiedockan..)


JUNI!

Karro upptäckte att jag skrivit att jag skulle flytta in i lägenheten i januari. Men det är ju på tok fel. Det är juni jag flyttar in. För att vara exakt den 6 juni. Jag var där idag igen och skrev på kontrakt och grejer. Sen blev det snack en stund. Han är verkligen skön den snubben som jag får hyra av. Och det är najs!

Nu ska jag jobba färdigt för ikväll!

Hej hopp!


Take me to the clouds above.

Samtidigt som jag tapetserade om mitt rum köpte jag också en ny säng. Och igår bytte jag lakan till sidenlakan. Både underlakan, påslakan och två kuddar. Och jag har sovit som en PRINSESSA!!
Sidenlakan is the shit!

He's the shit too

.

I'm the cream of the crop, I rise to the top

I never eat a pig cause a pig is a cop


The Scientist

Come up to meet you,

Tell you I'm sorry,

You don't know how lovely you are.


I had to find you,

Tell you I need you,

Tell you I set you apart.


Tell me your secrets,

And ask me your questions,

Oh let's go back to the start.


Runnin' in circles,

Comin' in tails,

Heads on a science apart.


Nobody said it was easy,

It's such a shame for us to part.

Nobody said it was easy,

No one ever said it would be this hard.

Oh take me back to the start.


I was just guessin',

At numbers and figures,

Pullin' the puzzles apart.


Questions of science,

Science and progress,

Do not speak as loud as my heart.


Tell me you love me,

Come back and haunt me,

Oh, what a rush to the start.


Runnin' in circles,

Chasin' tails,

Comin' back as we are.


Ja tack

Om man ändå hade liiiiite mera pengar !
 


Dyrt/Billigt

Tänk att en undersökning kan kosta upp emot 1100 kr.
Det gjorde undersökningen som jag gjorde mot MRSA bakterier (en farligt bakterie som smittas oftast på sjukhus)som jag var tvungen eftersom jag hade varit utomlands (Om man kan kalla att Norge är utomlands)
Självklart betalade sjukhuset åt mig, så det var ju lugnt!

Något som var lite billigare var lägenheten jag ska få hyra i sommar juni-juli-augusti!
Jag har lyckats hitta en 1:a på 27 m2 på Luthagsesplanaden. Jättefin! Får flytta in i början av januari och jag längtar redan! Det kommer bli kanon!


Ester blev Klassens Rent Hus. Du ÄR snygg snygging!



Ps. Jag älskar folk som älskar sig själva - med måtta

Sluta ta mina saker!

På valborgsmässoafton fickjag reda på att min cykel blivit snodd. (Okej, naiva Sofia hade inte låst den, men ändå!)
Den stod precis utanför ytterdörren.

Jag blev bitter och började räkna upp listan på saker som blivit snodda det senaste året (t.o.m under ett år).
* Ryssäcken med alla mina tillhörigheter man kan ha när jag var i Tyskland
* Min älskade orangea converseskor på Nautilus
* Min vinterjacka på en privatfest på nyårsafton
* Och nu min cykel!
(Jag har säkert glömt nåt eftersom det känns som om jag alltid blir av med mina saker)

Men tro det eller ej, cykeln kom tillbaka. Grannen hade hittat den i ett dike! Tur att mamma har lite contacts med människorna runtomkring, vilket jag absolut inte har.

GRATTIS ÄLSKADE!


Idag fyller hon 20 bast. Hon som jag saknar allra allra allra mest just nu.
Caroline Backman
Om du var hemma nu skulle jag göra din 20årsdag till den bästa. (Okej, vi säger så i alla fall)
Eller jag skulle göra så gott jag kunde, för DU är värd allt!
Ja, hon är Världens Bästa tjej och Min absoluta favorit.
Utan Caroline skulle jag inte vara den jag är och troligtvis inte heller vara på den plats jag är idag.
(Visst finns det många som påverkar/-t mitt liv men det här är någon riktigt speciell
Så kärlek man har till sin käresta har jag till Caroline fast i kompis-kärlek :)
Förstår ni?
Caroline, jag älskar dig!


Valborgssnack.

Det enda jag vill säga om Valborg är en sak: Oplanderad.
Och vad jag menar med oplanerad är att den alltid blir bäst så!

 Kungen!! Vem är Tomas?
 
 Inte liiiite tjurig..
 
 Uppsala igeeen!

         Typ såhär men mycket till såg den ut.


Lite kul: Snubben kommer fram till mig och Sofia i Sthlm, vill filma och göra en intervju varför vi är i i Sthlm och tittar på Kungen på sista April.
- Har ni några presenter med er nu då?
- Neeeej...
- Inte? Men ni är väl här för att titta på kungen och fira honom?
- Neeeej....
- Va? Varför är ni här då?
- Jag är här för att titta på min pojkvän när han gör högvakt..
....
Mer än så blev det inte. Jag har en känsla av att han var ute efter mer "intressanta" personer som var där för att se kungen.

På Bal Med Min Prins!


I helgen har jag varit i Stockholm och tittat på Tompen, firat valborg och varit på Bal! Men eftersom jag tror att balen var något utöver det vanliga väljer jag att få berätta och skriva om den först.
Efter många klänningsbyten, håryra och mycket nervositet kom kvällen jag väntat på.

Sminkningen och håruppsättningen fixade snälla rara Ida. Du är så duktig Ida! Tack!
Sen tog vi bilen till Aronsborg i Bålsta där jag och Tomas fick vårt hotellrum att landa på innan och efter balen.
I byggnaden bredvid började aftonen med fotografering, och hälsning på alla de andra ca 270 herrarnar och damerna.
(Tror inte jag har sagt mitt namn så många under så kort tid, inte ens under en hel dag, kanske en vecka?)

En trerättersmiddag avnjöts i trevligt sällskap, speciellt han som satt till vänster om mig. Under middagen hölls några väldigt bra tal bl.a. Speciellt talet till kvinnan och talet till mannen. De fick mig att tänka på hur betydelsefull  han som var min kavaljer är och hur stolt han gång på gång gör mig. (Om alla kände honom på det sättet jag känner honom skulle han vara störst i världen)
Efter middagen kom dansen. Vals var det sagt att det skulle vara, men det blev en liten blandning av tretakt, fyrtakt, bugg. Kanske tog vi några tango eller salsa-steg också? Vals var svårt, men roligt att försöka. Det är kul att dansa! Trots att det inte gick så bra (enligt mig) fick vi allt beröm av ett annat par som dansade in i oss!
Måste berömma Tomas igen över hur ståtlig och vilken gentleman han var under kvällen, jag har nog aldrig känt mig så "prinsessaktig" som jag gjorde den kvällen.
22.30 blev balen till nattklubb istället. Vi bytte om och partyt började.
Jag träffade även en jättetrevlig (och jättesöt) tjej som jag hängde lite med så att Tompen kunde få springa lite lös utan en svans efter sig. Men efter några timmars dansande och festande klarade inte mina fötter att bära mig med de höga skor jag hade så runt 02.00 gick jag och Tomas tillbaka till vårt hotellrum för att få sova gott.
  
Ida fixar hår och mamma tånaglar!

  

BAL.