Skønt.

Sitter på jobbet. Blir ett snabbt inlægg.
Ville bara tala om att jag har det så superdundermegabaoutabra hær.
Hæromdagen sov jag hos Jenny (Love her bed, Love her house, Love her!) Roxanne som också bor dær hade tre av sina vænner på besøk. Denise, Alexander och John. Kvællen dom kom satt vi i soffan och pratade om allt møjligt trams ni vet. Och dagen dærpå åkte vi tillsammans i backen.
Det roliga ær att från en kvælle till en annan har man lært kænna tre nya mænniskor och helt pløtsligt sitter man på toppen av ett berg med en sol som steker en, knæcker en øl och blickar ut øver landet.. Och sen åker ner... Och upp... Och ner... Och upp.. Och hoppar lite dær... Och hoppar lite hær... Och kør lite genom skogen eller på något annat stælle, ja ni vet.
Det ær så skønt att mænniskorna hæruppe ær hær før samma sak; umgåsa, åka och ha roligt! Och då blir det så enkelt att træffa nytt folk. Alla ær lika vælkomnande och det blir så lætt att umgås. Ovanligt efter att man bara bytt några meningar med varandra innan. I love it.

Jag ær SÅ glad att Sofia, Veronica, Mamma och Anita ska komma hit snart. Det kommer blir så roligt. Det finns så mycket att gøra, att se på, att prøva på! Ønskade att alla mina kompisar kunde komma upp hit och smaka på det LJUVA liv jag lever hær.

Ja, det ær GØTT ATT LEVA!

Peace / SoffiProppi

BransjeOnsdag.



Hemsedal den 25 januari
Söndag betyder utgång. Utgång på Bar(t), somnade på ett konstigt ställe, gick upp vid 8 ut i backen och körde tills jag började jobba kl. 15. Åkte efter kl.22. Tillbaka till Pernille och tittade på skräckfilm med henne, Renee och Jonatan. Whoa! Oftast orkar inte jag med såhär mkt. Men det är Hemsedal. Och man börjar komma in i andra banor.

Dagen därpå, gissa vad? SNOWBOARD såklart! Jag och Jonatan åkte för fullt, och kvällsåkning på det! Wonderful!

Idag är det Onsdag och bransjefest. Men inte för mig. Ikväll ska jag ta det lugnt och ladda inför snowboarden imorn. Det blir park för det mesta eftersom det gå så sjuuuukt bra! Jag är taggad inför imorn! 

      

Updaaaate.

Nu är det dags för lite update igen! Det har hänt så otrooooligt mkt att man hinner knappt med. Tiden går verkligen superfort här!

Jag har åkt MASSOR med snowboard den senaste veckan. Det har snöat så otroligt mycket att man ha nästan snö upp till midjan. Jag och Jonatan (som jag oftast åker med i backen) har åkt massvis med puder. PUDER! PUDERSNÖ! 
Det är det bästa jag vet. Alldeles fräsh nysnö som är helt oberör. Att åka på det slår inget.
Det är precis samma känsla som när man surfar. Så trots det himmelska liv här saknar jag surfingen. Men det kommer jag nog göra senare i livet.

I fredags, den 23 januari jobbade jag efter att jag åkt hela dagen i backen. På kvällen nä jag slutat, runt 22-tiden gick jag hem från jobbet i värsta stormen, det blåste fruktansvärt att jag knappt hörde ljudet i mina hörlurar. Men jag tvingade mig själv att gå. MAn höll vekrligen på att blåsa bort. (Men oj så stolt man var när man kommit innanför dörren)
Det har blivit allt för lite träning och för mycket annat onyttigt.

När jag kom hem den kvällen tittade jag och Jonatan på filmen "Invincible". Jag har nog aldrig tittat på så mycket film som jag gjort sen jag kom hit. (Jag ska nog skriva en lista på saker som jag aldrig gjorde förr sen jag kom hit) Tyvärr somnade jag stundals och vaknade av att Jonatan pickade på mig. När han väckte mig sista gången när filmen var slut så undrade jag såklart hur den slutade. Men han vägrade berätta. :(


Jag har även lämnat in skattekort och banknr till min gamla arbetsgivare. Jag blir bara nervös när jag tänker på det. Jag vill aldrig mer prata med honom eller se åt hans håll.. Däremot min nya arbetsgivare på Bygdaheimen älskar jag! Hon är så otroligt charmig, trevligt, glad och jag känner mig verkligen omtyckt. Man märker att hon vill att det ska gå bra för mig. Idag sade hon att jag var som hennes tredje barn, att hon kanske skulle adoptera mig. Allt var ju bara på skämt, men det var väldigt roligt att höra.
Jag stormtrivs där och ju mer jag arbetar där desto mer vill jag plugga vidare till sjuksköterska. Så nu drömmer jag liteom att få jobba genom Röda Korset eller Läkare Utan Gränser eller något i den stilen, som sjuksköterska.
Men polisyrket står ändå först på listan. Men det känns som det är en lång väg dit. Skitsamma. Jag är bara 19 och jag har massor med saker jag vill göra innan!

Pernille, den danska söta tjejen vill att jag ska följa med till Nya Zeeland och säsonga där tillsammans med henne och två andra. Det låter lockande! Väldigt lockande. Men just nu finns det annat som jag prioriterar först, speciellt när jag kommit hit. Och det är min sugarhoneybabe Tomas.


"Probably The Best AfterSki In The World" Hemsedal 19 jan

På sista iden har det blivit mycket festande, det har varit 360º Hemsedal 2009 här.
 Det är ett stort evenemang med stora afterskier, fester, äventyr i backen med snöskoter, isklättring och mycket annat. Den började i söndags då jag först jobbade på Bygdaheimen, åkte hem och laddade inför kvällen som skulle hålas på Hemsedal Café. Det blir alltid lite förfest här i Lökens låda eftersom alla gör sig i ordning, musiken är på högsta volym och man tar sig en mun emellanåt. Sen åkte vi till en förfest hemma hos några tjejer som heter Martina, Sara, Nicole, Emelie. Det var lagom mycket folk och musiken flödade. På cafét var det som vanligt, fast mycket mycket mera folk. Det var galet och jag lyckades blöda näsblod på dansgolvet. Jag fick Christinas huvud rakt på min näsa och jag kände hur det började spruta ut blod, och det var inte så enkelt att komma ut från dansgolvet samtidigt som man försöker hålla blodflödet så att det inte kommer på mig eller någon annan. Nere på toaletten var jag röd i hela fejan.

På väg hem blev det bara jag Maja och Alexandra eftersom de andra hade "bortamatch". Alexandra har aldrig varit så full i hela hennes liv skulle jag tro. Hon var verkligen galen, men efter några timmar med att lugna hennes galna humör och fått henne i säng gick jag och Maja vidare på efterfest på efterfest och vi somnade nog runt 5-tiden på måndag morgon.          



När man vaknat upp igen började allt nästan om igen. Vi drog till backen, körde några åk i den underbara snön som kommit nu, satte oss på Lodgen och drack varm choklad med rom i, sedan strövade vi vidare till Stavkroa på AfterSkin som hölls. Och vid halv åtta kändes klockan som 2 på natten eftersom alla hade dansat och druckit öl i timmar. Men det skulle inte ta slut där. Hemsen öppnade kl. 22. då partyt skulle fortsätta in till sent på natten. Så där emellan åkte vi på förfest/"mellanfest" hos Pernille. Och det var så roligt! (okej allt är roligt här, men det är kul på olika sätt) Det var så skönt att bara hänga där, dansa, snacka skit och bara leva. Tills förstärkaren gick sönder(?) Då tog vi på oss våra kläder (jag gick fortfarande i mina snowboardkläder) och bgav oss till Hemsen glada och roliga. Men på vägen dit fick jag och Jonatan lusten att åka hem och sova för att åka snowboard dagen därpå nu när det är så bra snö. Så vi liftade med en lastbil hem. (Spara pengar, ja det gillar vi)

         

Den senaste veckan har det verkligen hänt mycket, det roligaste av allt har nog varit alla vurpor folk varit med om. Det är glashalt, sedan ligger snön vackert ovanpå och gömmer fara under. Och är folk har lite alkohol i kroppen blir inte balansen lika bra som när man är nykter. Så det är många blåmärken lite här och var. Men det ser ju så kul ut när folk halkar!!


Hard Work Work.

Imorn har jag jobbat 7 dagar i rad! *Pengar rullar in som det ska, det går bra nu*
Ja, det gør det faktiskt, skattekortet har kommit och jag har bokat resa hem!
Igår var det e farbror som frågade mig på jobbet: "Ær du ledig?"
- Nej, hurså?
- .. Du kanske vill prøva med meg? *Blinkar och ler.
- Hehe nej tack jag har en kille.
- Men får jag bjuda på en dans?
Det fick jag också tacka nej till før jag vet att det ændå inte skulle gå, han sitter i rullstol....

Jag sitter på jobbet och skriver så dærfør måste jag tyværr sluta nu.
Kan sæga kort bara att det finns en man hær som ser ut som min pappa om 30 år. Och det læskigaste av allt; en av kockarna ser PRECIS likadan ut som min bror!! Precis samma hår, hudtyp, øgon och øgonbryn, næsa. Jag kan inte sluta titta på honom før att han ær så lik. Det ær såå læskigt!

Hursomhelst kænns allting SKITBRA. Att vara sæsongsarbetare ær verkligen en klass før sig. Vi har roligare æn turisterna. Jag ær verkligen glad att jag gør det hær. Det hænder saker HELA TIDEN. And i love it!

Vi hørs! Peace!

Bättre Update!

Eftersom jag är så himla dålig på min update den senaste tiden så hänvisar jag till Jennys blogg, där finns lite fakta och pics och andra roliga saker. Den är värd att följa!


Observera! Hon är gladare annars!

Jag kommer på besök.

Ja, nu var tåget från Oslo bokat i alla fall! Jag kommer hem på en visit snart!


Höst i Hemsedal

Min homie Maja är en myckte duktig fotograf. Och jag som älskar hösten blir typ knäsvag när jag ser foton på Hemsedal i höstat. Så vackert!

SKIDOR.

JAG HAR ÅKT SKIDOR!

Och mer kommer det bli!

Hej gamle vän!


Idag hände den saken jag undrat över om det någonsin skulle hända i Hemsedal. Att kanske träffa någon häruppe som inte vet att jag är här och tvärtom. Och DET hände idag. I värmestugan.
Jag träffade Olof som jag inte träffat på kanske på två eller tre år! Helt plötsligt stod han där och han blev nog lika chockad som jag. "Vad gör DU här?"
Han var tydligen här med skolan tors-sön. Och idag skule han åka hem. Men vi hann åka lite tillsammans i alla fall. Lika kul som förr i tiden!
Men erkänn att det är rätt häftigt. Att vi två (vi har inte haft någon kontakt allt) träffas på exakt samma prick. Jag från Uppsala, och Olof från lilla BLomstermåla i Småland.)
SJUKT! Och bildbevis såklart. Annars kanske ingen skulle tro mig ^^


DISKA EFTER DIG

Jag tror att det står i VARJE personalrum i Svergie/Norge, säkert i hela världen, att man ska städa och diska efter sig när man varit i personalrummet och gjort sitt.
Egentligen borde folk vara kloka nog att kunna göra det utan att behöva ha lappar uppe överallt....

Engelsmannen

Nu ska jag berätta den ganska rolig grej som hände på nyårsafton.

Jag var på en fest, mycket folk, mycket okänt folk som jag inte sett förut. Och jag började prata med en kille. Han var tydligen från England, Liverpool, och hette Dan. Visst, kul at prata lite engelska då. Dan var här och säsongade som jag.
Vi pratade en bra stund, vi hade mycket gemensamt och han var trevlig.
Jenny, coolaste tjejen i Hemsedal kom fram och började prata med oss två en stund innan hon skulle gå. Och hon tyckte väl att det var lika kul som jag tyckte, så när det var dags att gå slog Jenny och Dan följe hem. Och de slutade med att hon följde med honom hem, och endaste satt och babblade fram på morgonkvisten runt 7-tiden tror jag.
När Jenny lämnade hans bostad för att bege sig hemåt får hon ett sms från honom. Och han skriver på svenska i stilen: Förlåt! Jag är inte från England, jag är från Sverige, det gick så långt att jag inte kunde berätta för dig... bla bla bla...

Jag säger bara det: Pinsamt men roligt. Stackars Jenny. MEN ROLIGT!!!!

Här har vi bedragaren:

Ett tu tre.

Okej! Nu har jag tagit mig lite tid att skriva ner hur livet mitt har varit de senaste veckorna efter jul.
Och det har i stort sett varit piss.
Peppes pizza var pain in the ass - likaså arbetgivaren. Vill inte gå in så mycket på det, men helt enkelt bestämde jag mig för att på Peppes kan jag inte vara kvar, och absolut inte jobba för min arbetsgivare jag hade. Och jag var tvungen att stanna här.
Så jag tog mig i kragen och gick ut för at söka andra jobb. Jag skickade lite arbetsansökningar, men snabbaste sättet att få jobb var att "knacka dörr". Jag gick till Hemsedals äldreboende; Bygdaheimen. Och vips så fick jag jobb. Som timanstäldd. Och plötsligt tjänade jag mer än de andra säsongsarbetarna.  Jag gick till dagiset här i Hemsedal: Ulsåks Barnehage. Och vips så fick jag jobb där med.
Jag ringde på en annons om barnvakt till en 7årig flicka. Och ja, jag ska nog få jobba där med.

Så jag är jätteglad att jag har lyckats ordna och förbättra detta.

Mitt i hela den här gröten har jag under tiden blivit av med min jacka på nyårsafton. Någon hade samvete att stjäla den. Min bil startade plötsligt inte en dag - men tack och lov är det ordnat.
Jag har en smärtande saknad efter Tomas. Och efter mamma och alla andra goa vänner.
Mitt skattekort som jag beställde för en månad sen har inte kommit. Och utan skattekort så kan jag inte öppna ett bankkonto, och utan bankkonto kan jag inte få någon lön, och utan lön så blir det dyrare för mig att leva på mina svenska pengar.
Där också har likningskontoret öppet bara på torsdagar här, och när jag gick dit hade dom utan någon bra anlednig stängt! Så antingen måste jag vänta en vecka till eller åka till Gol för att fårga vad som pågår och söka nytt.
Nu har det också börjat töa här och åkningen har varit kass.
Jag har haft motgångar och nedgångar minst två gånger per dag de senaste veckorna. Många små skitsaker som bara förstör och gör allting värre. och NU börjar allt känns mycket bättre!

Bland detta har jag också haft lite kul. Mycket fest och myspys och lite bilder! Så det blir lite random nu.
       Jag tror det är världens minsta snowboard, den första bilden.

Nu blir det afterski och greit things.


Mycket nytt.

Det händer ås mycket i Hemsedal att jag inte hinner uppdatera.
Särskilt nu, för nu har jag haft fullt upp med att säga upp mig på peppes, skaffat nytt jobb, jobbat, åkt lite snowboard, festat lite, hängt med människorna här och mycket mer. Och när man inte har internet så är man inte inne så mycket heller. Och foton! De tar ju ÅR att ladda upp!
Jag får helt enkelt boka in en dag då jag kan sitta framför datorn hela dagen så man hinner skriva ner och göra allt och ladda upp bilderna som tagits!

Men iag fyller Maja, min kära rumskamrat 22 år! Så henne ska vi fira ikväll.

Så nu är jag på språng igen. Nästan brådis t.o.m.

Peace.

Adressändring.

Ehhm Tryckarfelsnisse har varit framme!

Sofia Brennan
C/O Jan Löken
3560 Ulsåk
Hemsedal
NORWAY