Adress

Om du skulle ha lust att sända några rader till mig eller nått annat smått, gott, stort eller litet så skicka till

Sofia Brennan
C/O Jan Löken (men med ett norskt ö.)
3561 Ulsåk
Hemsedal Norway

Hemsedal Annandag Jul.

Idag är det verkligen verkligen verkligen inte en bra dag.
Jag är hungrig.
Det var för första gången tråkigt att åka i backen trots bra snö och väder.
Datorn bråkar med mig.
Tomas har åkt.

Och det är andra gången jag skriver det här inlägget eftersom internet inte heller ville fungera som det
skulle.
Nu vill jag inte längre vara kvar här helt plötsligt. Från att ha haf en supermysig och bra veckan har nästa blivit en otroligt jobbig en.
Julaftonen var jättemysig och bra, jag tar den lite kortfattade eftersom jag inte orkar skriva ner allt igen som jag gjorde tidigare idag.
Vi åkte i backen jag och Tomas till kl.14.00 då Kalle Ankas Jul började. Vi åkte hem, drack varm choklad med grädde, åkte till Lodgen för att fira jul med 20 andra från personalen på Peppes, Bar(t), Lodgen.
Vi slog tärning om julklapparna alla hade tagit med sig. (Var och en köpte med sig 3 paket för ca 100 kr, sen samlade man ihop alla, och sen fick man slå tärning om pakteten)
 
En av sakerna jag hade köpt var en stjärtlapp. Jag hade slagit in den så dåligt att man såg driket vad det var för något. En kille, Martin snörpte åt sig det paketet så fort han fick chansen. Vilket jag tyckte var roligt!
Så min julafton var väldigt mysig, trots att jag inte tillbringade den med min familj. Jag hade ju min Tomas.

Tomas har varit här en vecka nu, och han hade oturen att bli sjuk, så han har spenderat det mesta av sin tid i min säng i Lökens Låda. Det tråkiga är att han nu har åkt, och jag tror att jag har varit med om mitt livs snabbaste vecka.


Hemsedal 18 dec.

Det är mycket som händer i Hemsedal nu.
Speciellt för mig eftersom det är mycket som fortfarande är nytt.
I onsdag t.ex. åkte alla i Lökens Låda till Gol för att julshoppa lite. (Gol är närmaste stad om man ens kan kalla det stad. En klädesaffär: Cubus. Sen andra B-affärer)

Vi var som en familj som åkte. 4 tjejer och en kille i en bil. Och gissa vem som körde? Jo, Jonathan. Han är som våran lilla pappa i huset. Det är konstigt att det alltid är killen som kör. Trots att alla andra i bilen hade körkort.


Det var trevligt i Gol. Jag hittade en liten röd tomtedress som jag hade på branchfesten igår.
Det var "Nissetema" men det var inte många utklädda. Typ jag och tre till på ett packat café.
Förfesten hade vi hemma hos oss i Lökens Låda. Och det kom upp till 30 pers ut till oss. Vi som bor 5 km utanför Hemsedal. Så vi blev lite chockade att så mycket folk pallade att ta sig ut till oss.
Det var mycket folk som jag inte träffa förr heller. Så det var att ta i han och hälsa. Men det värsta är att när man hälsar på folk, så tänker man bara hur man själv låter, inte vad personen mitt emot säger. Så är det glömt samtidigt som man hörde det.

Jag laddar bara upp 4 st eftersom det tar så lång tid att ladda upp. Men resten ligger på Facebook.

     

Peace Out.

Hemsedal 17 dec. Bra åkning!


Idag har jag åkt i backen nästan hela dagen. Och jag hade åkt mer om tiden fanns till.
Det var jättefins väder, och snöade hade det gjort så jag och Jonatan har nött i offpisten. Och det gick bara bättre och bättre för mig att åka så man ville aldrig sluta! Här kommer lite pics.

   
  

Sunes jul.

Jag har det riktigt mysigt i Lökens Låda! Varje kväll tittar jag, Jonatan och Maja på Sunes jul.  Ett avsnitt per dag. (Eller nästan i alla fall) Sunes jul är verkligen toppen och vi skrattar åt programmen att det nästan gör ont i magen. MEn det är vekrligen ett av det mysigaste här uppe i Hemsedal nu vid jul. Längtar tills vi kan återigen titta ikväll!


Julstämningen börjar flöda.




Hemsedal 14 dec.

Igår var det lucia. Och jag vaknade genom att min älskade saknade mamma ringde mig! Sen gick jag upp till övervåningen och möttes av några av Lökens Låda members baka lussekatter. Emily hälsade mig godmorgon och kom och kramade om mig och var sådär jättegullig som man blir jätteglad av, och min morgon startade bra! Den här dagen jobbade jag igen, och 13 timmar igen. Den här gången gick det bättre. Men ändå inte speciellt kul. Men det är nog dock värt det när man är ledig rätt mycket - vilket betyder mycket snowboardåkning och party och annat kul. Det är ju party här varje onsdag, fredag, lördag, och söndag.

För övrigt ska jag till läkaren imorn. Jag har en förskräcklig hosta som jag brukar få ibland när jag är förkyld. It's time to check it!
 
Efter det ska vi åka i backen igen! Då ska vi köra. Köööööra.

Peace.


Torsdag i Hemsedal.

På tisdag och torsdagar är det kvällsåkning. Men jag har inte åkt något över huvud taget idag. Jag har bara tagit det lugnt efter gårdagens partaj. Det var personalfest som sagt så dett HÖLL på att sluta illa. Men kvällen gick galant. Och roligt måntro!



Nu ska jag ta och prata med min arbetsgivare.

Lökens Låda Crew.

This is us.

← Katarina, a.k.a. "Blondie" ←Maja, rumskamraten
← Jonatan, den enda killen    ←Emily
← Alexandra.                              ← Christina (från Danmark)
← Ida                                            ← SofiaKristina
← Sarah                                      ← Christina (dansk)

Men jag börjar fundera på hur jag tänkte egentligen när jag skule åka. Ganska ofta faktiskt. På hur många som engetligen åker HELT själva? Är jag dum i huvudet eller? Jag åker till ett ställe där jag inte känner en kotte, medans de flesta åker med någon. Hursomhelst så trivs jag ju med dessa. Men bara att tänka: Jag kom hit alldeles ensam.
Det låter ju helt sjukt.


Lökens Låda.

Här kommer foton från nedervåningen av Lökens Låda där jag bor

Köket

Vardagsrummet. Men det används inte så mycket än eftersom alla hänger på övervåningen

Matsalsbordet i vardagsrummet

Hallen!
Glömde fota mitt och Majas rum, men det kommer när vi har städat det!
Här kommer lite foton från backen när jag och Ida åkte en dag!

Lodgen i hemsedal

Ida

Jag



Hemsedal 8 dec

ÄNTLIGEN har jag lyckats koma åt internet igen. Och jag har de senaste tre dagarna haft fullt schå!
I Lördags jobbade jag från 15.00 - 04.00. 13 timmars arbetspass!! Och jag kan itne säga att det var kul.
Men om man tänker på vilka underbara människor jag bor med, och vilken underbar skidort det här är och vilka otroliga backar att åka i, att över huvud taget få åka snowboard som jag älskar så mycket så är det värt att slita som en idiot.

På fredagen, dagen innan åkte jag och Alexandra, Sara och Katarina (Kallas även Blondie) ner till Hemse
dal Café för att titta på en snowboardfilm som skulle visas som hette "That's it, That's all".

Den filmen tog mig med storm höll jag på säga. Men man satt och gapade under hela filmen och efteråt var man nästan mållös. Den gav så mycket frihetskänslor trots att man inte själv befann sig där killarna i filmen var. Man kan nog inte beskriva den känslan de känner när de står på toppen av ett högt berg, med en underbar utsikt och sedan svischa ner för berget i otrolig fart. Allt det som visades kommer jag aldrig få uppleva eftersom jag inte kommer bli så bra.

Igår söndag var det branchfest och den innehöll mycket roligheter! Och istället för att berätta så visar jag lite foton därifrån.

     
  

Jobba.

Woho! Imorn ska jag jobba! Min førsta arbetsdag och jag ær taggad! (Och nervøs førståss!!!!)

Hemsedal 5 dec.

Nu sitter jag på Peppes (igen som vanligt) men gissa vad, på Christinas dator. Eftersom jag kommer inte ut på internet med min. Jag fattar inte vad det ær før fel! Jag har ALLTID otur! Jag blir så otroligt ledsen och besviken! Varfør?
  Men okej, lite bra har jag ju eftersom Christina var så snæll och lånade ut sin.
Idag åkte jag igen så klart, jag åkte med en tjej som heter Birgitte från Danmark. Hon har stått på brædan i sex dagar men ændå ær hon jætteduktig!
Men imorn och på søndag ær det såna dagar då man får prova skidor och snowboards från skidshopen och skiduthyrningen. Så jag tænkte faktiskt prova på skidor!! Det har jag inte åkt sen jag kanske var 12? 11?
Men nog om detta. Læmnar bara en bild på en konversation med Bambi. Nær vi var i Alperna førra året gjorde jag alltid en pose som de børjade kalla "gangzta posen".


Hemsedal 4 december

Hemsedal 4 december

Klockan är 17.29 och jag har åkt färdigt för idag. Men idag blev det ca 3 timmar bara. Sista åket stukade jag tummen. Det var inte så farligt men det gör ont. Jonathan var snäll och tejpade om den. Så jag funderar nu på att köpa handledsskydd.
Men annars var det lika roligt att åka, det är roligt att hoppa i parken och speciellt köra offpist!
Hemsedal är verkligen en bra skidort. Backarna är toppen och ändå har dom inte öppnat alla ännu.


Igår kväll kände jag den där otroliga ångesten över vad jag egentligen gör här? Jag känner mig så ny, ingen att riktigt helt kunna vända mig till. Kanske är jag lite för ivrig. Jag har ju nyss kommit hit, allt kan inte ske på en gång. Så kanske visar det sig med tiden!
Branchfesten var det drag på, men efter att jag slumrade till en stund innan vi skulle åka kände jag mig inte speciellt pepp under kvällen. Istället laddar jag nu till personalfesten den 10 dec. Då är all dricka gratis (Det var mycket viktig information att framföra tyckte Harald)

Här kommer de första visningsvärda fotona:
   
   
 Ja, lite blandade. Från när jag åkte upp hit, från när vi var i backen, hemifrån Lökens låda, från branchsfesten, och min stukade tumme! Vi hörs!


3 december

Den största nyheten tycker JAG är att idag har jag och Tomas varit tillsammans i 2 månader! Vilket känns underbart! Men dock jobbigt att vara ifrån honom.

Från kl.09.00-15.00 har jag varit i Hemsedals backe den här dagen. För det mesta var det jag och Jonathan som körde (en jätteduktig kille som jag försöker lära mig utav) men då och då åkte vi med andra. Under dessa sex timmars åkning hade vi en liten paus då jag bara drack ett glas vatten. Alltså inget ätbart. Det fixade jag när jag kom hem!
Snön var toppen! Vi åkte i parken och en del offpist. Och naturligtvis var det jätteroligt. Jag vill bara åka mer och mer, men jag behöver ju inte vara så ivrig. Jag har ju 5 månader på mig!!

Ikväll ska jag på min första branchfest. Det är fester för anställda i Hemsedal. Dessa fester är varje onsdag och söndag eftersom det finns alltid folk som jobbar på helgerna, vilket jag kommer göra en hel del.
Jag sitter fortfarande på Peppes eftersom internetet inte har kommit. Men snart ska vi hem till Lökens låda och piffa till oss för kvällen.  

Till sist vill jag bara att alla ska veta att jag delar rum med en jättejättejättejättehärlig tjej. Maja. En omtänksam och trevlig tjej, kan alltid vända mig till henne om det är något, och det känns bra! Hon är mysig!
Jag ska försöka fixa foton på alla som bor i Lökens låda så man vet vilka jag pratar om.
(Vi är ju 10 stycken som bor tillsammans. Vi fungerar jättebra tycker jag, vi har roligt och stojar och har oss)
Men det kommer. Som allt annat ska göra.

Peace.

1 och 2 dec i Hemsedal

Hemsedal 1 december
Ikväll anlände jag till Hemsedal. Efter ca 12 timmars bilåkning var jag framme. Riktigt tråkig och klurig väg. Jag körde de sista timmarna utan att ta något stopp, utan att ha druckit något vatten på hela resan. (Och ja, jag vet att det var galet och dumt, men så klar som jag kände mig fortsatte jag, jag ville verkligen komma fram någon gång!)

Tjejerna som jag stötte på i dörröppningen var hur trevliga som helst. Första intrycket var att här kommer jag verkligen trivas!

Alexandra och Maja hjälpa mig med packningen och visade mig runt.

Vi åkte till Peppes pizza (där jag ska jobba) och satte oss med våra datorer för att komma åt internet. Vi har nämligen inte fixat det i vårt hus ännu, men det kommer så småningom..

Men under kvällen kändes något ändå fel. Kanske var det att jag inte visste hur det skulle kännas att stöta på nya saker runt omkring mig. Fanns inget bekant och ingen trygghet liksom. De andra satt och snackade om saker som jag inte visste någonting av. Allt var så nytt! Och alla andra i huset känner ju varandra så bra redan. Och här ska jag vara i 5 månader av mitt liv. Ville bara ringa någon och få lite tröst för någonting som jag själv inte visste vad det var. Men jag stod ifrån.


Hemsedal 2 december

Idag kändes det bättre än igår. Idag var det första dagen i backen! Hur kul som helst! Jag känner på mig att jag kommer utvecklas lite i alla fall den här vintern med min snowboardåkning. Jag åkte med Jonathan i början men när han var tvungen att gå åkte jag med en engelsk/norsk kille som jag inte minns namnet på. Vi träffades i liften då han började snacka med mig. Han hade tappat bort sina vänner. Vi åkte lite innan jag begav mig hemåt igen.

Och jag har tänkt mycket på att det ska bli så otroligt kul när Tomas kommer. Det är nog höjdpunkten på hela resan faktiskt. Hoppas verkligen inte att jag ska arbeta alldeles för mycket då. (Men jag vet ju att jag brukar ha otur så..)

Jag träffade min arbetsgivare för första gången. Harald. Trevlig och stilig karl. Jag ska tydligen bli ansvarig för disken. (hm, jag vet) Men jag tror ändå att det kommer bli kul. Jag ska bossa över andra små skitungar. Och får lika mycket pröjs som kockarna och servitriserna. Sen ska jag får hjälpa till i baren också. Så jag är nöjd. Jag är ju ändå här för att ha kul och bräda! Det är ju inte jobbet. En till bra sak är att jag ska jobba på helgerna och är ledig på vardagarna. Det tycker jag låter ganska bra då jag kan nöta i backen eller göra något annat chill.

Ikväll har vi spelat volleyboll med några tjejer och killar. Det var roligare än väntat och nu kan jag om jag vill gå dit varje onsdag och söndag och bli tränad med en riktig tränare. Och det låter som något jag skulle vilja göra!


Har inte tagit så mycket foton än, men de kommer. Nu ska vi hem till Lökens låda.
 


Brennan in da house.

Bruden har rullat in i Hemsedals område. Men otroligt schyssta människor, rätt frächt boende och cool arbetplats så hoppas jag på den bästa vintern hittils.

Det är så mycket jag kan säga nu. Jag lovar att uppdatera så fort internet kommer till vårt hus och när allt har fallit på bättre plats!


/ SofiaKristina